Συχνές Ερωτήσεις

Μέχρι τι ηλικία μπορούν να μπαίνουν δωρεάν τα παιδιά στα αστικά λεωφορεία;

Μέχρι και έξι ετών.

Διατίθενται κάρτες απεριορίστων διαδρομών;

Ναι. Μπορείτε να τις προμηθευτείτε από το σταθμαρχείο στην πλατεία Ευκαρπίδη.

Πού εκδίδονται οι μαθητικές και φοιτητικές κάρτες;

Στις γραμματείες των σχολείων και των σχολών.

Από ποια Σώματα Ασφαλείας τα στελέχη έχουν δικαίωμα δωρεάν μετακίνησης με τα Αστικά Λεωφορεία;

Όλων των Σωμάτων Ασφαλείας: Λιμενικού, Πυροσβεστικής, Αστυνομίας.

Πώς μπορώ να αποκτήσω κάρτα ατόμου με ειδικές ανάγκες από τη στιγμή που το δικαιούμαι;

Ο ενδιαφερόμενος που έχει τα χαρακτηριστικά ατόμου με ειδικές ανάγκες μπορεί να απευθυνθεί στην υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας της Νομαρχίας Πιερίας, με το βιβλιάριο υγείας του, τη γνωμάτευση επιτροπής, το εκκαθαριστικό της εφορίας , το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.

Κάθε πότε ανανεώνεται η κάρτα αναπηρίας;

Κάθε έτος. Κατά προσέγγιση η ανανέωση γίνεται τέλος Μαρτίου από την Κοινωνική Πρόνοια η απο τα ΚΕΠ της Νομαρχίας και των Δήμων και στη συνέχεια ο δικαιούχος θα πρέπει να θεωρήσει την κάρτα του και από το ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Α.Ε.

Η κάρτα αναπηρίας που εκδίδει η υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας Νομαρχίας Πιερίας ισχύει στην υπόλοιπη Ελλάδα;

Σε ότι αφορά για την μετακίνηση με Αστικά λεωφορεία ισχύει μόνο για την Κατερίνη και είναι δωρεάν,ενώ για τα Υπεραστικά λεωφορεία ισχύει για όλη την Ελλάδα με έκπτωση 50%.

Πού μπορώ να απευθυνθώ σε περίπτωση απώλειας αντικειμένου;

Καλέστε το σταθμαρχείο στο τηλ. 2351037600

Πώς διευθετείται φορολογικά η αγορά και πώληση των εισιτηρίων του Αστικού ΚΤΕΛ (αφορά περίπτερα μίνι μάρκετ κλπ που προμηθεύονται χονδρικώς);

Οι τελικοί διαθέτες εισιτηρίων προς το κοινό δεν εκδίδουν φορολογικά στοιχεία κατά την πώληση των εισιτηρίων. Επίσης δεν εκδίδουν φορολογικά στοιχεία για την προμήθειά τους. Το σχετικό έσοδο εμφανίζεται στα τηρούμενα βιβλία τους με βάση την θεωρημένη απόδειξη που λαμβάνουν κατά το χρόνο παραλαβής των εισιτηρίων. Ο λήπτης της απόδειξης θα συμπεριλάβει το ποσό της προμήθειας στην κατάσταση πωλήσεων γιατί η απόδειξη αυτή αντικαθιστά στη συγκεκριμένη περίπτωση το τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών. Η προμήθεια πώλησης εισιτηρίων απαλλάσσεται από το ΦΠΑ. Επιστροφή των εισιτηρίων προς το Αστικό ΚΤΕΛ δεν προβλέπεται από τη διαδικασία διάθεσής τους. Α.Υ.Ο. 1077259/545 ΠΟΛ 1233/30-6-1993 (ΦΕΚ 528 Β΄).